Konsekutivno prevođenje

Besplatna procjena prijevoda

Konsekutivno prevođenje je vrsta usmenog prevođenja koje je najprikladnije je za situacije u kojima je manji broj sudionika, ili gdje je potreban osobni kontakt. Neki primjeri su: poslovni sastanci, konferencije, skupovi, intervjui, ili bilo kakva vrsta razmjene informacija u kojoj sudjeluje manji broj govornika.

U konsekutivnom prevođenju prevoditelj čeka da govornik završi rečenicu ili ideju i zatim prenosi govornikove riječi u ciljni jezik. Konsekutivni prevoditelj prilagođava se stilu i dinamici izlaganja pojedinog govornika, a također se obično i unaprijed pripremi za takvu vrstu prevođenja tako što prouči teme, materijale i srodnu literaturu vezanu uz sadržaj koji će prevoditi. Prevoditelji vježbaju tehnike pamćenja i poseban sustav zapisivanja zabilješki koji im omogućuje da vjerodostojno i točno prenesu govor.

U našem timu postoje prevoditelji posebno educirani za konsekutivno prevođenje, a naši glavni aduti su poznavanje stručne terminologije, fleksibilnost i pouzdanost.

 

Konsekutivno prevođenje na daljinu

Prevođenje na daljinu odnosi se na prevođenje s lokacije koja je različita od one na kojoj se nalaze govornici, odnosno one na kojoj se odvija sastanak. Omogućeno je pomoću informacijske i komunikacijske tehnologije (različite online platforme), pri čemu je prevoditelju dostupan samo zvuk (audio) ili zvuk praćen slikom (video).

Pri konsekutivnom prevođenju na daljinu, prevoditelji i klijenti ne moraju biti u istoj prostoriji (čak ni u istom gradu ili istoj državi), što u dosta slučajeva znatno smanjuje troškove puta i smještaja.

Tu su i neke druge prednosti za klijente, poput mogućnosti angažmana u vrlo kratkom roku.

Bez obzira gdje se nalazili, možemo vam pomoći organiziranjem konsekutivnog prevođenja na daljinu na poslovnim sastancima, sastancima zaposlenika, brifinzima, radionicama i sl.

Kontaktirajte nas te se uvjerite u kvalitetu naših usluga!

 

Radujemo se suradnji!

Kontakt

Kontaktirajte nas za besplatnu procjenu prijevoda
Pošaljite upit
Postavke kolačića