Simultano prevođenje

Besplatna procjena prijevoda

Simultano je prevođenje najstručniji tip prevođenja. Obavlja se u zvučno izoliranim kabinama u kojima prevoditelji preko slušalica slušaju govornika te istodobno usmeno prevode na ciljani jezik. Svi sudionici također imaju slušalice na ušima i slušaju prevoditelja koji prenosi govornikove riječi.

Ta vrsta prevođenja koristi se za prevođenje na stručnim konferencijama, kongresima, sastancima, simpozijima, seminarima, konferencijama za novinare i slično. Tim naših simultanih prevoditelja posjeduje dugogodišnje iskustvo te se prilagođava i najzahtjevnijim situacijama. Predmetne usluge pružamo u raznim jezičnim kombinacijama.

Svjesni da organizacija konferencija, simpozija ili sličnog događaja iziskuje mnogo truda, vremena i troška, a i važnosti iste, veliku pozornost posvećujemo kvaliteti svog prevođenja. Nekvalitetni i najčešće jeftiniji simultani prijevodi mogu dovesti u pitanje uspjeh i važnost cijelog događaja te stvoriti neugodne situacije kako organizatorima tako i predavačima.

 

Simultano prevođenje na daljinu (Remote Simultaneous Interpreting)

Tehnološke inovacije utječu na gotovo sva područja ljudskog djelovanja, pa tako napredak u tehnologiji omogućuje i simultano prevođenje na daljinu.

Simultano prevođenje na daljinu (RSI) je vrsta prevođenja pri kojemu se i prevoditelji i kabine nalaze izvan dvorane. Prevoditelji i sudionici eventa ne moraju biti ni u istom gradu ili istoj državi. Prevođenje se može raditi preko sustava zaslona (koji prevoditelju omogućuju pogled na cijelu dvoranu), pomoću video veze (prevoditelj vidi govornika preko videa, ali ne vidi ostale sudionike) ili preko audio veze (prevoditelj ne vidi ni govornika ni ostale sudionike).

Ovakav tip prevođenja klijentima je, između ostalog, privlačan zato što omogućuje znatno smanjenje troškova puta i smještaja za prevoditelje i tehničare. Tu su i neke druge prednosti za klijente, poput mogućnosti angažmana u vrlo kratkom roku.

Usluge simultanog prevođenja na daljinu moguće je prilagoditi za različite potrebe. Ono vam primjerice pruža mogućnost za edukaciju zaposlenika, prezentaciju proizvoda, kao i video sastanke s poslovnim partnerima, bilo da se radi o sastancima „jedan na jedan“, ili o većim događanjima, poput konferencija s velikim brojem različitih jezika i sudionika.

Kontaktirajte nas te se uvjerite u kvalitetu naših usluga!

 

Radujemo se suradnji!

Kontakt

Kontaktirajte nas za besplatnu procjenu prijevoda
Pošaljite upit
Postavke kolačića